tiistai 18. maaliskuuta 2014

Viikon vege on parsakaalikeitto









Broccoli rokkaa soseutetussa keitossa ja viikon vegelounas on valmis. Tätä helpompaa ei ole! Keitä parskaalia ja perunoita kasvisliemessä ja huristele sauvasekoittimella tasaiseksi. Ennen syömistä gratinoi uunissa pala leipää juustoraasteella ja upota keittoon. Aah, voisin kylpeä tässä keitossa. Markus osallistui ruoan alkuperä-oppituntiin tutkimalla parsakaalin palaa ja popsi myös keittoa sujuvasti lounaaksi. Näin se homma etenee.

Keitin keiton näin:

400 gr parsakaalia
400gr perunoita
1-1,5 l kasvislientä

pala vaaleaa leipää
juustoraastetta

Keitä kunnes perunat ovat kypsiä ja soseuta. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät liemikuutiota, varo suolan kanssa. Tarkista aina ensin maku.

Leikkaa vaikka vaaleasta paahtoleivästä pyöreä pala ja ripottele kunnolla juustoraastetta päälle. Paista 250 asteisessa uunissa, kunnes juusto alkaa saada väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti