torstai 6. helmikuuta 2014

Kikherne-pasta on viikon vege















Tänään syötiin viikon vege -päivällinen. Tämä on tosi nopea, helppo ja täyteläinen ruoka. Kannattaa ottaa repertuaariin, on hyvää myös! Törmäsin tähän kikherne spagettiin Real Simple lehdessä ja muokkasin sitä jonkun verran. Kikherneistä tulee keittämällä ja soseuttamalla ihanaa hummus-tahnaa, mutta tässä ohjeessa ne paistetaan uunissa rapeiksi korppujauhojen avulla. Herneet valmistuu samalla kun keität spagetin kypsäksi, yhdistät aineet ja maustat lorauksella oliiviöljyä ja sitruunamehulla. Eniten aikaa menee ehkä loppujen lopuksi korianterin nyppimiseen, mutta aionpa kouluttaa Markuksesta nopean apukokin. Heti kun yrtit rupeaa kiinnostamaan enemmän kun Legojen pikku-ukot.

Voi olla, että nypin vielä vuosienkin päästä itse yrttini. Ammatinvalintakysymys, sanovat.


Tarvitset:

Spagettia
1 prk Kikherneitä. purkeissa on tavallisesti n. 200 gr herneitä.
Kapriksia 40gr ( puolet tavallisesta kaupassa myytävästä kapris-purkista )
1 nippu korianteria
1 valkosipulinkynsi
2 rkl korppujauhoja
1 sitruuna
oliiviöljyä
juustokuminaa
suolaa
pippuria
( parmesania )

Tee näin:

Tästä ohjeesta kaksi iiiisoa annosta. Riittää varmasti myös kolmelle varsinkin jos kolmas henkilö on lapsi.
Laita spagettia varten iso kattilallinen vettä kiehumaan.
Avaa kikhernepurkki.
Huuhtele herneet ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Kaada uuninpellille. Lisää 2 rkl korppujauhoja ja n. 50gr kapriksia. Hienonna joukkoon 1 valkosipulinkynsi. ( valkosipuli sopii kikherneiden kanssa, mutta jos et siitä pidä, tai olet menossa kahdenkeskiseen kuukausipalaveriin pomosi kanssa, voit jättää ne toki pois ) Nypi vielä kikherneiden joukkoon puolet korianterinipun lehdistä, 1/2 tl juustokuminaa ja rouhi päälle suolaa ja pippuria ja kaiken päälle kunnon loraus oliiviöljyä. Sekoita ja laita 200 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi. Sekoittele herneitä puolessa välissä. Kun aika on kulunut, tarkista ja maista, että herneet ovat rapeita ja paistuneen näköisiä.

Keitä kahdelle n. 300 gr spagettia, valuta ja laita takaisin kattilaan. Kun herneet ovat valmiit yhdistä aineet ja purista sekaan vielä puolikkaan sitruunan mehu, loraus oliiviöljyä ja loput korianterin lehdet. Tarkista suola. Kun olet annostellut pastan lautasille, raasta vielä halutessasi päälle parmesania.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti