torstai 12. joulukuuta 2013

Oletko muistanut tehdä? - Lindströmin pihvejä














Rosolliaika on käsillä ja punajuuria keitellessäni muistui mieleeni tehdä Lindströmin pihvejä. Kapristen ja paistettujen sipulirenkaiden kanssa pihvit on klassikko, mutta syötiinkin niitä tänään hummuksen, tsatsikin ja pita-leipien kanssa. Yhdistelmä on loistava ja vanhat tutut Lindströmmit on mehukkaita, rouheita ja helposti mutusteltavia. Aikamoista lohturuokaa, kuten sanotaan, ja kauteen sopivasti punaisia!

Lindströmin pihvit tein tämän Pirkan ohjeen mukaan:
Pihvitaikinaan 400 gr paistijauhelihaa, 1dl korppujauhoja, yksi muna, 1 1/2 dl vettä, 2-3 punajuurta ( voit käyttää joko etikkapunajuuria tai keitettyjä ) 1 sipuli pilkottuna ja kuullotetuna voissa, suolaa ja pippuria. Turvota korppujauhoja vedessä n. kymmenen minuuttia ja lisää sitten muuta aineet, punajuuri raastettuna. Lisäsin taikinaan korkillisen etikkaa, koska punajuurissani ei ollut. Paista pannulla tai uunissa.

Hummus:

200 gr säilöttyjä kikherneitä, 4 rkl tahinia ( seesaminsiementahnaa ), 3 valkosipulin kynttä, 3 rkl vettä, 2rkl sitruunamehua, 3 rkl oliiviöljyä, 1 tl juustokuminaa, suolaa
Valmista tehosekoittimessa tasainen tahna. Maista ja lisää tarvittaessa, suolaa tai sitruunamehua. Tarjolle laitettaessa koristele paprikajauheella ja valuta oliiviöljyä päälle.

Hummus on ihanaa kaikenlaisten ruokien lisukkeena ja dippinä.

Seija-mysrky ulvoo jo nurkissa, huijuijui, ei muuta kun vällyjen alle ja unten maille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti