keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Makeaa Pekonia, Persikoita & Kermavaahtoa








Kuvittele rapea pekoni, joka on suolainen, mutta makea. Miten mieletön yhdistelmä! Salaattiin laitoin näiden karkkipekonien kanssa paistettuja ruusukaaleja ja keitettyjä kananmunia. Täydellistä.
Isoäiti oli käymässä joten söimme myös persikoita ja kermavaahtoa.
Kermavaahdon voi maustaa tilkalla rommia aikuiseen ja vieläkin aikuisempaa makuun.

Muistin yhden lapsuuden lempikirjoistani, Roald Dahl:in James and the Giant Peach. 
Jaakko ja Jättipersikka!!!!
Suosittelen.

Tee makeaa pekonia näin:
Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes rapeita. Sivele niille sitten vaahterasiirappia ja paista vielä n. 5 min. Tarkkaile, sillä nyt ne palaa helposti. Sokeri kärvähtää!

Ruusukaaleja paista paistinpannulla oliiviöljyssä. Jos isoja keriä, ryöppää ensin kokonaisina muutama minuutti, pienet menee raakana pannullakin. Paistamisen jälkeen mausta suolalla ja sitruunamehulla. 

Kastikkeena käytin vain oliiviöljyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti